Tidligere
Næste

INGREDIENSER

Hvad betyder/ hvad er vores ingredienser?

Glycerin

Bruges blandt andet i fødevarer som emulgator eller stabilisator.

  • Glycerin indgår desuden i alle fedtstoffer

Xanthan gum

Dette er et almindeligt tilsætningsstof, som også bruges i fødevare.

  • Det er effektivt som fortykningsmiddel
  • Det er med til at forhindre ingredienserne i at adskilles
  • Den kan fremstilles ud fra simple sukker arter
  • Den bruges også til at skabe den ønskede tekstur i mange typer af flødeis
  • Ved glutenfri bagning benyttes denne ofte for at binde dejen sammen, da det ellers plejer at være selve gluten der gør det

Olea Europea fruit oil

Dette er det samme som almindelig olivenolie.

  • Udvundet fra frugten fra oliventræet (Olea europea sativa)
  • sundhedsfremmende og indtaget en vigtig plads i kosten hos mange
  • Olivenolie anvendes i mad, kosmetik og sæbe.
  • Anses for at være en sund diæt olie, da den har højt indhold af monoumættede fedtsyrer.

Prunus armeniaca kernel oil

Prunus armeniaca er et andet ord for abrikostræ.

  • Frugterne abrikos bruges typisk til syltetøj, henkogning eller som frugtgrød og kagefyld.

Emulsifying wax (Cetearyl Alcohol/Ceteareth 20)

Det bruges primært som en emulgator til at holde vand og olier blandet.

  • Det bruges typisk til fremstilling af fødevare og sundhedsprodukter

Cocos nuficera oil

Her er der tale om kokosnøddens indhold (kødet)

  • Den er fyldt med rige fedtsyrer, vitaminer og antioxidanter
  • Kokosolie-molekyler er også ret små, hvilket hjælper med absorption for fantastiske konditionerings- og fugtighedsfordele
  • Forskningen viser blandet andet, at kokosolie kan hjælpe med:
  • Fodrer, fugter, plejer og beroliger, hud og hår
  • Støtter hudens sundhed
  • Fungerer som et antimikrobielt middel
  • Det er sikkert for dig og din familie, plantebaseret og naturligt
  • Modstandsdygtigt over for harskhed, så det har en lang holdbarhed

Lavandula angustifolia extract

Dette er en almindelig blomst, som er en god erstatning for parfume.

  • Blomsterne og bladene bruges som urtemedicin
  • Lavendel æterisk olie, når den er fortyndet med en bærerolie, bruges almindeligvis som et afslappende middel med massageterapi
  • Produkter til hjemme brug såsom lotioner, øjenpuder og badeolier
  • Både kronblade og olien er de mest populære ingredienser i håndlavet sæbe

Eco Plus (Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Sorbic Acid)

Dette er et konserveringsmiddel. Benzylalkohol produceres naturligt af mange planter og findes almindeligvis i frugt og te

  • Det findes også i en række essentielle olier, herunder jasmin, hyacint og ylang-ylang
  • Bruges som et bakteriostatisk konserveringsmiddel ved lav koncentration i intravenøs medicin, kosmetik og topiske lægemidler
  • Er en ingrediens, der anvendes til fremstilling af sæber, topiske cremer, hudcremer, shampooer og ansigtsrensemidler

Salicylic Acid

Det er på Verdenssundhedsorganisationens liste over essentielle lægemidler, de sikreste og mest effektive lægemidler, der er nødvendige i et sundhedssystem.

  • kendt for dets anvendelse som en nøgleingrediens i topiske anti-acne-produkter
  • Forhindre porerne i at tilstoppe og give plads til ny cellevækst
  • Salicylsyre anvendes som et konserveringsmiddel

Sorbic Acid

Det er en naturlig organisk forbindelse, der anvendes som fødevarekonserveringsmiddel.

  • Det blev først isoleret fra de umodne bær af Sorbus aucuparia (røntræ), deraf navnet
  • Sorbinsyre kan også bruges som tilsætningsstof til kold gummi og som mellemprodukt til fremstilling af nogle blødgørere og smøremidler.
  • Sorbinsyre forekommer naturligt i vilde bær, er relativt ustabil og nedbrydes hurtigt i jord, hvorfor det betragtes som miljøvenligt
  • Der er en generel enighed om, at sorbinsyre og sorbater er iboende fri for kræftfremkaldende aktivitet.

Aloe barbadensis leaf juice powder

Er en planteslægt som indeholder ca. 400 arter af sukkulente planter. Den mest almindelige og mest kendte er Aloe Vera, eller ægte Aloe.

  • Forskere har opdaget over 200 næringsstoffer i Aloe Barbadensis-blade, herunder 20 mineraler, 20 aminosyrer, 12 vitaminer og aktive enzymer.
  • Aloe beskytter huden mod UV-skader
  • Aloe Barbadensis bladjuice kan berolige huden og tjene som et antiinflammatorisk middel.

Panthenol

Er alkoholanalogen af ​​pantothensyre (vitamin B5) og er således et provitamin af B5

  • Panthenol bruges til fugtighedscreme og til at forbedre sårheling i farmaceutiske og kosmetiske produkter
  • Det anbefales også af tatoveringskunstnere som en fugtighedscreme efter tatovering
  • Til kosmetisk brug kommer panthenol enten i D-form eller som en racemisk blanding af D og L (DL-panthenol).

Butyrospermum parkii butter

Den kommer fra frøene af afrikanske shea- eller karitetræer. Vitellaria paradoxa (formerly Butyrospermum parkii )

  • Det er nok det mest hypede naturlige smør i hudpleje i dag
  • Den er også rig på antioxidanter (blandt andet vitamin A, E, F, quercetin og epigallocatechingallat)
  • Shea-træet er en traditionel afrikansk madplante
  • Træet blev tidligere klassificeret i slægten Butyrospermum, hvilket betyder "smørfrø"

Prunus armeniaca seed oil

Lys gul til gul abrikoskerneolie er en let olie, der let absorberes af huden og efterlader den blød og silkeagtig.

  • Den blødgørende planteolie, der kommer fra kernen (frøet af frøet) af den lækre abrikosfrugt
  • Som andre planteolier indeholder den antioxidant E-vitamin og nærende fedtsyrer

 

Olea europea fruit oil

Du kender sandsynligvis olivenolie fra køkkenet som en god og sund mulighed for salatdressing, men det er også en god og sund mulighed for at fugte og fodre huden, især hvis den er på den tørre side.

  • Den indeholder også antioxidant polyphenoler, tocopheroler (typer E-vitamin) og carotenoider, og det er en af ​​de bedste plantekilder til hudidentisk blødgørende middel, Squalen.

Cetearyl alcohol

Cetearylalkohol er en såkaldt fedtsyrealkohol, der er en blanding af cetyl- og stearyl-alkoholerne. Den bruges som en fugtgivende, stabiliserende ingrediens

  • Cetearylalkohol er en såkaldt fedtsyrealkohol, der er en blanding af cetyl- og stearyl-alkoholerne. Den bruges som en fugtgivende, stabiliserende ingrediens
  • Kosmetiske produkter mærket ”alkoholfri” kan indeholde cetearylalkohol, da dens effekt adskiller sig en del fra de alkoholer, der irriterer huden
  • Da cetearylalkohol indeholder fedtsyrer, fungerer den som fugtgivende og blødgørende ingrediens
  • den forhindrer fugten i at fordampe fra hudens overflade

Persea Gratissima oil

På dansk er det Avocado olie, og bruges som en spiselig olie både rå og til madlavning, hvor den er kendt for sit høje røgpunkt.

  • Det bruges til smøring og i kosmetik
  • Det er højt i enumættede fedtstoffer og E-vitamin
  • Avocadoolie blev først ekstraheret til kosmetisk brug på grund af dens meget høje hudindtrængning og hurtige absorption

Camillia Sinensis Seed Oil

Camellia er en slægt af blomstrende planter i familien Theaceae, cameliaer er stedsegrønne buske eller små træer.

  • Cameliaplanter er en tør kapsel, undertiden opdelt i op til fem rum, hvor hvert rum indeholder op til otte frø.
  • Camelliaolien bruges også til at rense og beskytte knivene til skæreinstrumenter.

Carthamus Tinctorius Seed Oil

Olien kommer fra frøene fra den gule blomsterede saflorplante. I lighed med andre planteolier er det fyldt med nærende og fugtgivende fedtsyrer

  • I kosmetik og personlige plejeprodukter anvendes Carthamus Tinctorius Seed Oil til formulering af topiske hudplejecremer og fugtighedscreme
  • Traditionelt blev afgrøden dyrket til dets frø og brugt til farvning og aromatisering af fødevarer i medicin

Green Tea Clycerine Extract

Grøn te er væsentlig lysere end traditionelle tetyper som fx Earl Grey og skal heller ikke trække lige så længe og ved lige så høj en temperatur.

  • Antioxidanter i grøn te medvirker til at neutralisere de såkaldte frie radikaler der findes i menneskekroppen

Isoamyl Laurate

En naturligt afledt (Ecocert-godkendt) der er udråbt som et naturligt silikonealternativ.

  • Bruges til at hjælpe med at holde pigmenter spredt i makeupprodukter
  • Det er et hud-konditionerende middel og duftingrediens
  • EPA har medtaget ingrediensen på listen over sikrere kemiske ingredienser
  • Vi bruger isoamyllaurat, fordi det gør vores produkter mere blødgørende
  • FDA har anset ingrediensen som sikker til brug i mad.

Isoamyl Cocoate

En naturlig blødgørende ester afledt af sukkerroer og kokosnøddeolie.

  • Det er en meget let væske, der absorberes hurtigt i huden så den ikke fedter
  • Producenten siger, at den er produceret på en innovativ, miljøvenlig måde, der sparer ca. 60% på energiforbrug og CO2-emission

DIHYDROXYACETONE

Det stammer ofte fra plantekilder såsom sukkerroer og sukkerrør og ved gæring af glycerin.

  • Det er den eneste aktive ingrediens, der er godkendt af US Food and Drug Administration (FDA) til solfri garvning
  • Den solløse garverdihydroxyacetone (DHA) er i øjeblikket den mest populære måde at få et solbrun-lignende udseende
  • DHA beskadiger ikke huden, da det kun påvirker de yderste celler i epidermis

PROPYLENE GLYCOL

Det er en klar, farveløs og næsten lugtløs væske med en svag, sødlig smag.

  • Bruges som fugtgiver i medicin, kosmetik, fødevarer, tandpasta, shampoo, hårplejemidler og tobaksvarer
  • Som tilsætningsstof i fødevarer, hvor det bliver deklareret som E-1520
  • Det kan også bruges i massageolie som et tilsætningsstof

COUMARIN

Cumarin er en organisk forbindelse, der dannes i mange planter.

  • Stoffet har medicinsk betydning i og med, at det danner grundlaget for flere stoffer med antikoagulerende virkning (anti-k vitamin)
  • Coumarin er et farveløst krystallinsk fast stof med en sød lugt, der ligner duften af ​​vanille og en bitter smag
  • Coumarin stammer fra coumarou, det franske ord for tonka bønner
  • Coumarin findes naturligt også i mange spiselige planter såsom jordbær, solbær, abrikoser og kirsebær.

 

 POLYSORBATE 20

Polysorbat 20 er et ikke-ionisk overfladeaktivt middel af polysorbat-type dannet ved ethoxylering af sorbitan inden tilsætning af laurinsyre.

HYDROXYETHYLCELLULOSE

Det er et gelerings- og fortykningsmiddel afledt af cellulose. Det er vidt brugt i kosmetik, rengøringsløsninger og andre husholdningsprodukter.

COCAMIDO-PROPYL BETAINE

Er en blanding af nært beslægtede organiske forbindelser afledt af kokosolie og dimethylaminopropylamin.

  • Det er et overfladeaktivt middel med medium styrke, der også bruges i badeprodukter som håndsæber
  • Det bruges også i kosmetik som et emulgeringsmiddel og fortykningsmiddel

CITRIC ACID

Citronsyre er en middelstærk trivalent syre der findes naturligt i citrusfrugter, men fremstilles hovedsagelig kunstigt.

UREA

 Antistatisk: Reducerer statisk elektricitet ved at neutralisere elektrisk ladning på en overflade

PH-regulator: Stabiliserer pH i kosmetik

  • Fugtighedsbevarende middel: Vedligeholder et kosmetiksvandindhold i emballagen og på huden
  • Hudplejemiddel: Holder huden i god stand

SODIUM CHLORIDE

Natriumklorid er det kemiske navn for det, som vi kalder salt.

  • I varme lande bliver salt produceret ved at lade sol og vind fordampe havvand i bassiner

 

SODIUM BICARBONATE

Det er et salt sammensat af en natriumkation og en bicarbonatanion, Natriumbicarbonat er et hvidt fast stof, der er krystallinsk, men ofte vises som et fint pulver.

  • The salt has many related names such as baking powder, baking soda, baking powder and bicarbonate of soda
  • Det er kendt som et af E-nummer tilsætningsstoffer til fødevarer E500
  • Tandpasta indeholdende natriumbicarbonat og har i flere undersøgelser vist sig at have en bedre blegning

 

CAPRYLYL GLYCOL

Er en alkohol, der stammer fra en fedtsyre, caprylyly glycol er et fugtighedsbevarende middel - en fugtgivende ingrediens, der virker ved at tiltrække vand til og holde det i huden.

  • Det bruges som konserveringslignende, så produktet har en længere holdbarhed
  • Det hjælper også produkter med at sprede sig og absorbere lettere i huden
  • Fungerer det godt for alle hudtyper, især dem der ønsker at holde deres hud glat og fugtig

CITRONELLOL

Citronellol eller dihydrogeraniol er et naturligt acyklisk monoterpenoid. Begge enantiomerer forekommer i naturen.

  • Citronellol bruges i parfume og insektafvisende midle
  • Det er en naturlig acyklisk monoterpenoid. Begge enantiomerer (Citronellol eller Dihydrogeraniol) forekommer i naturen.

LINALOOL

Linalool er et naturligt forekommende terpenalkohol, som findes i mange blomster og krydderiplanter.

  • Det bruges i stor stil som parfumestof i mange kommercielle produkter
  • Det bruges som et kemisk mellemprodukt. Et muligt slutprodukt af linalool er Vitamin E

GERANIOL

Geraniol er en monoterpenoid og en alkohol. Det er den primære bestanddel af roseolie, palmarosa olie og citronella olie.

  • Det bruges i smag som fersken, hindbær, grapefrugt, rødt æble, blomme, lime, appelsin, citron, vandmelon

AMYL CINNAMAL

Amyl Cinnamal, også kaldet alpha-amyl cinnamic aldehyde, er en lysegul væske med en blomsteragtig lugt, der tyder på jasmin.

  • Det findes naturligt i den essentielle olie fra kamille

BENZYL SALICYLATE

Benzylester af salicylsyre, et kemisk stof, som oftest bruges i kosmetik. Det fremtræder som en næsten farveløs væske, og det har svag eller ingen duft.

  • Stoffet bruges som et opløsningsmiddel for syntetisk musk og som et fiksativ for blomsterdufte som f.eks. jasmin, syren og lilje.

ALPHA ISOMETHYL IONONE

Alpha-isomethylionon er en syntetisk fremstillet og naturligt forekommende organisk forbindelse, der findes i ølgær eller arten kendt som Saccharomyces cerevisiae.

  • Dens primære duft er blomstrende og sekundær duft er violet
  • Bruges ofte i smags- og kosmetiske industrier, f.eks. aftershave lotions, badprodukter, hårplejeprodukter, fugtighedscreme
ingredients
da_DKDA